Избери език
bg en
BGN

Нашите топ 10 предложения за трапезарни маси
Clessidra - MIDJ
Design: Paolo Vernier
Основата на масата Clessidra се състои от два съединени откъм тясната си част конуса посредством метален пръстен, наподобявайки формата на пясъчен часовник. Оттам идва и името ѝ (на италиански clessidra означава пясъчен часовник). Плотът е кръгъл с диаметър 150cm или 180cm. Масата може да бъде конфигурирана в най-различни варианти, тъй-като основата може да бъде дървена или метална в различни цветове и финиши, а плотът може да е дървен или керамичен също в различни цветове и финиши, като възможните комбинации между основа и плот са неограничени. По този начин клиентът има възможност сам да участва в дизайна на своята маса, според своите предпочитания и конкретния интериор. Масата Clessidra получи специално споменаване в изданието на German Design Award за 2021 г. и се класира на трето място на наградите за дизайн Edward Haimsohn 2019. 
Clessidra


Orbit  - NATISA
Design: Natisa design office
Масата Orbit е част от колекция Wave на Natisa - резултат от таланта и въображението на дизайнерския екип на Natisa и прецизната ръчна изработка на опитните занаятчии във фабриката. Базата на масата Orbit е съставена 70 броя дървени летвички от дъб или ясен, ръчно третирани с масло и съединени със стоманени елементи, които са умело скрити. Погледната от горе базата ѝ напомня на лунната орбита, откъдето идва и името ѝ. Плотът може да бъде керамичен или стъклен. 
Orbit


Tango   -  HORM
Design: Renato Zamberlan & Joe Doucet, 2016
Tango на HORM е елегантна маса с дизайн на Renato Zamberlan & Joe Doucet. Краката са дървени – от орех или ясен, а плотът е от Fenix-NTM®  - иновативен материал, направен чрез нанотехнология, при който малките драскотини могат да се поправят чрез топлинна обработка. Движейки се около масата, асиметричната промяна на формата на краката ги прави да изглеждат сякаш танцуват танго. Оттам е и името ѝ. Предлага се в 16 фиксирани и 9 разтегателни варианта. 
Tango


Forest – MIDJ
Design: Beatriz Sempere
Трапезарната маса Forest на Midj привлича вниманието с пресичащите се един срещу друг крака, внасяйки скулптурен дух в стаята. Освен че е естетически привлекателна, основата осигурява и издръжливост и опора на големия плот, който може да е кръгъл ( ø150 cm) или елипсовиден (280х120cm), за да отговори на индивидуалните нужди. Плотът се предлага в различни варианти кристалкерамика и фурнирована дървесина, докато краката са метални с различни цветови финиши. 
Forest


Riddled Table   -  HORM
Design: Steven Holl 
Riddled Table е част от колекция Riddled на HORM с дизайн на Steven Holl. Плотът е от закалено стъкло, а краката са изработени от материал, изобретен и патентован от HORM, представляващ лазерно перфориран сандвич от дърво и текстил с 2.2мм дебелина, който, благодарение на няколко повърхностни разрези, направени с лазер може да се сгъне като оригами. Вътре в краката допълнително може да се постави осветителна LED система с акумулаторна батерия, която създава впечатляващ ефект от безброй светлини и сенки. 
Riddled TableRipples Table   - HORM
Design: Toyo Ito 
След като печели наградата Compasso d’Oro през 2004 г за дизайна на пейката Ripples за HORM, световно известният дизайнер Toyo Ito се вдъхновява да проектира цяла колекция мебели Ripples за HORM. Ripples Table е част от тази колекция. Плотът е закалено стъкло, а базата е ръчно скулптирана и майсторски изработена от 5 вида дърво – орех, махагон, череша, дъб и ясен, които създават елегантен полихроматичен ефект, произтичащ от цветовото различие на различните видове естествена дървесина. 
Ripples TableTutù    -  HORM
Design: Renato Zamberlan 
Името на масата Tutù на HORM с дизайн на Renato Zamberlan е вдъхновено от традиционния костюм на балерините от ефирна и лека като перо материя, която подчертава елегантните движения на краката и тялото. Но зад лекотата на движенията се крият невероятните усилия, които танцът изисква. Така е и при тази маса: фините линии взаимодействат помежду си, за да отклонят вниманието от инженерното и техническо изпълнение – 12 милиметровият плот от закалено стъкло се носи от регулируеми опънати въжета от неръждаема стомана и лазерно изрязани стоманени крака с апликирано масивно дърво от орех. Комбинацията на трите материала – стъклото със своята крехкост и прозрачност, стоманата с твърдостта и устойчивостта си и дървото със своята мекота и топлина, олицетворява философията на балетното изкуство. Масата се предлага в квадратна, правоъгълна и кръгла форма. 
Tutu


Flower     - HORM 
Design: D’Urbino Lomazzi 
Масата Flower на HORM е резултат на вълнуващото сътрудничество на двама майстори на световния дизайн D’Urbino Lomazzi, водени от предизвикателство да създадат разтегателна кръгла маса, която да е красива както затворена, така и отворена. Благодарение на инженерното и техническо решение, което в същото време е и естетично, плоскостите се плъзгат без използването на плъзгачи, а чрез подвижно рамо, напомнящо на римски кран. Допълнителните плотове на масата излизат и се отварят като цъфнало цвете, което показва, че естетиката е естественият резултат от добрия дизайн, замислен от техническото търсене за простота и функционалност. 
FlowerRadar XL  -  ALIVAR
Design : Giuseppe Bavuso
Масата Radar XL на ALIVAR е с плот от мрамор, дъб или лакиран MDF и интегриран въртящ се стоманен диск Lazy Susan по средата. Основата е лазерно изрязана стомана с различни финиши. Дизайнът е на Giuseppe Bavuso. 
Radar XLN7  -  CASAMANIA
Design: Norayr Khachatryan
Маса N7 на CASAMANIA  с дизайн на Norayr Khachatryan  е резултат от внимателното наблюдение на света такъв, какъвто е: едновременно естествен и създаден от човека. Изработена е изцяло от алуминий, дизайнът ѝ е вдъхновен от баланса на формата и функцията, съществуващи естествено в природата, както и от създадения от човека стилистичен модел, който обикновено се свързва с военното инженерство и аеронавтиката. Сложността на структурата, нейните ъглови форми и обемни детайли са резултат от една предизвикателна конструкция от десет извити и заварени алуминиеви листа. N7 е наградена с “Good Design Award 2008” Chicago Athenaeum. 
N7